About Racing team Claude Bal

Op 14 jarige leeftijd maakte Claude voor het eerst kennis met de kartsport. In die tijd nog met luchtgekoelde 2 takt motoren op stratencircuits. Het was meteen duidelijk dat het voor Claude een ware passie was waarin hij zich heel goed kon uitleven.

28 jaar later is de passie nog even groot en bouwde Claude, ondertussen officieel importeur voor Vortex-engines, CRG Kart en verdeler voor TM motoren, een racingteam uit dat op heden ondersteuning biedt op het circuit op maat voor elke klant.

U kan bij ons terecht voor opleiding van jonge rijders, begeleiding tijdens wedstrijden, maar eveneens voor het onderhoud of herstellingen aan uw kart. U kan een echte racekart huren, genieten van arrive and drive formules of onder onze structuur genieten van hulp voor uw eigen materiaal.

Het is een Passie van Claude om jonge rijders beter te maken en ze uiteindelijk te zien doorstoten tot in een KZ.

De koningsklasse (KZ) van de kartsport is de enige gemotoriseerde sport die ik deed waarin de kick van het racen zo groot is, Na een mini rallycarrière en enkele one-shots met een wagen op circuit blijft karting de grootste sensatie.

Claude 

About CRG België

CRG-België, de naam zegt het zelf, is de importeur voor karts van het merk CRG in België. Het ontstaan ervan kent een jarenlange geschiedenis. De Kartpassie van Zaakvoerder Claude Bal groeide uit tot een bedrijfje in de kartwereld.

Van hobby tot verkoop

Toen Claude nog met zijn bestelwagen zelf wedstrijden ging rijden in Frankrijk, België en Nederland viel hem al snel op dat er eigenlijk op de meeste circuits weinig of geen mogelijkheid was om aan onderdelen te geraken. Steeds meer reserveonderdelen werden in de bestelwagen meegenomen naar wedstrijden om mensen te kunnen helpen. Daardoor werd de bus al snel te klein en moest uitgekeken worden naar een vrachtwagen.
Na enige tijd groeide deze hobby uit tot een echte zaak en leek het interessanter om zo dicht mogelijk bij de fabrikant aan te kopen en waar mogelijk rechtstreeks aan te kopen.
Interessanter voor ons, maar ook voor onze klanten.

Tot in 2022 lukt dit aardig met OTK, nadat in 2019 het importeurschap van Vortex voor België al onze richting uitkwam. Alle onderdelen voor het merk zijn bij ons te verkrijgen.

Eind 2023 kregen we de mogelijkheid van Giancarlo Tinini om ook zijn CRG karts in België te importeren. Voor dit merk was er in België al enkele jaren geen importeur meer dus hebben we deze kans met beide handen gegrepen.

In ons aanbod vindt u nu dan ook alle CRG onderdelen alsook complete karts, onderdelen van het motormerk TM alsook uiteraard alles voor VORTEX.